SÅ sterk kan kjærlighet være...

Foto :FB

Mannen på bildet her risikerte nok mest sannsynlig livet sitt, for noe han brant for, noe han trodde på, kanskje en syk sterk kjærlighet???

Jeg har sett film i kveld, en meget sterk og sann historie..Den heter conviction..am, drama fra 2010..Kan anbefale den på det varmeste..Den handler om Betty Ann Wathers  utrettelig kamp for å renvaske sin bror Kenny, fra livsvarig fengsel i ett drap han aldri begikk..Hun brukte 18år  av sitt liv før hun fikk han løslatt, hun utdannet seg til advokat av samme grunn..En helt umulig og håpløs kamp ble snudd til seier..Hun har også viet sitt liv til dette, og fått flere uskyldige løslatt etter han..trnger DU håp i livet ditt så se filmen..

Kjærlighet heter det, og i mine erfaringer som snart rommer 54 år her på jorden, så er kjærlighet ...handling...

Det handler ikke om hvor mange ganger man sier takk for hjelpen til noen...det handler ikke hvor mange ganger man sier man er glad i eller elsker...Det handler om å VISE det i handling...Husker du de personene som stilte opp for deg da DU trengte det mest??? I handling??Gleder du deg over din mulighet til å gjøre deres vei lettere å gå???Eller fortsetter du å si ord uten mening???

.Kjærlighet handler heller ikke bare om handlinger overfor andre, men også seg selv..For viser man kjærlighet overfor andre om man driter i seg selv???Om man driter i en diagnose??Farlig livs stil???Går på fylla noen dager mens familien går hjemme og er livredd??Eller jobber til du stuper av stress, og får skryt i begravelsen over hvor flink du var..Hjelper det barna som sitter igjen??eller ektefellen?? Trøster det å sitte i en millionvilla da???Først så så man nesten ikke foreldrene for så å ha en grav å gå til???Eller stikk motsatt, bruker alle pengene på seg selv???Eller det største helseproblemet i i land,overvekt???Undervekt???Hvor går egentlig grensen for selvmord her???Om man IKKE dømmer nå , men prøver å forstå???Kan det tenkes at det finnes en fellesnevner???Smerte f.eks..??Eller rømme vekk ifra følelsene???kanskje til og med helt Ubevisst???Eller svært ofte ubevisst???selv om det så klart er sammensatte ting i alle disse eksemplene, som arv, somatisk sykdom osv..men der dette er utelatt???Men statusen er det stor forskjell på, selv om det kanskje handler om akkurat de samme tingen???

NEI, jeg sier ikke dette for å dømme eller skape dårlig samvittighet , for det finnes alltid en grunn..jeg sier det like mye for min egen del,jeg kan IKKE dømme deg, da også  mine egne syke valg også dukker frem ifra tåka..Jeg har tråkket mest av alt på meg sjøl mange ganger...Ikke så lett å erkjenne nei, i alle fall ikke når man står oppi det..Det er lettere å se det med kikkerten som ser tilbake i tid..Å enda verre er det å erkjenne at jeg da også har tråkket på nære kjære, som en konsekvens av akkurat det..

Det å IKKE stå opp for seg sjøl er også en måte å tråkke på seg sjøl på, og mange andre måter..Om da konsekvensene blir at man ligger nede..pga.disse valgene, går det da ikke ut over de som står rundt da???En ting er sikkert, man får aldri nye ting til å skje før man tar nye valg...før man erkjenner..

Det er i alle fall denne galskapen som heter kjærlighet, kombinert med smerte, som er drivkraften til at jeg , halvgamle kjærringa med ett av Norges mest vanlige og helt ukjente navn...Ble blogger..

Jeg elsker mennesker og jeg kjemper for DEG...Eller ditt barn, ditt søsken, ditt barnebarn???Samtidig så kjemper jeg for MEG, og absolutt alle pårørende til noen som har blitt utsatt for overgrep på en eller annen måte i systemene,skole, barnevern, rettsapparatet, psykiatrien, somatikke, nav, osv, osv..For den røde tråden i alle mine erfaringer er nøyaktig den samme.....det at det er som å vinne i lotto hvem man møter og at dette er tabu å snakke om..

For jeg får ingen av mine kjære avdøde tilbake, men de overgrep DE og oss rundt ble utsatt for..I tillegg til meg sjøl da jeg også endte opp som bruker etter 30 traumer i livet...VEIT jeg ufattelige mange både i vårt land og ute i verden har opplevd..

Om bare NOEN kan få hjelp av at jeg deler, inkludert meg sjøl..så er det smertelindrende for meg i seg sjøl..Og all galskapen mine kjære opplevde, kan få en bitteliten mening..

Mine kjære fortjener oppreisning, og respekt selv om de er borte, deres navn fortjener å bli husket med verdighet..Det samme gjør jeg...og kanskje DU???

Mannen på bildet ofret kanskje livet sitt på det han trodde på, jeg ofrer bare muligheten for ett stempel i panna...av ..noen i alle fall..de mest redde for forandring kanskje, for følelser eller åpenhet???jeg kan heller ikke dømme de, da jeg har gått samme veien sjøl..

Men  jeg er ikke så redd for det...jeg har ikke så mye mer igjen å miste..Så SÅ sterk kan kjærlighet være, at man driter i akkurat det..Å den stopper heller ikke ved en grav..

Men , det gjorde i alle fall utrolig godt å se denne filmen i kveld..Jeg MÅ gjøre alt jeg kan for å prøve å åpne dører, i det offentlige rom, og få lov å holde foredrag en gang i fremtiden???..Til noen som har   MAKT til forandring..For DE har da vel heller ingenting å tape på å høre...om de dødelige konsekvensene ????En pris som er mye høyere enn noen budsjett!!og som også skaper mye sykdom..

Ja, jeg vil fortsette å vrenge sjel og hjerte..Om en liten forandring kan skje en dag, så var det...veldig verdt det..Om ikke, så gjorde jeg i alle fall alt jeg kunne for å...prøve..Det har jeg lovet... der ved gravene..

Tusen takk Betty Ann, du bevist at det umulige kan bli mulig..Og nok en gang tusen takk til deg leser..Uten deg er ikke forandring mulig heller..Så håper jeg du får en god natt søvn, hvor enn du befinner deg...Nattinatt her fra mitt lille rede, GI ALDRI OPP,selv hvor ufattelig håpløst det hele kan virke, med klem ifra meg

 

 

 

 

2 kommentarer

Andreas

08.09.2014 kl.03:09

Ekke keen på å stå frem med navn og si at muslimer holder kvinnene sine som gisler i familien. Når en land hard døds straff for og ikke tro på "deres hellige bok" så er det et uland. Jeg ville heller levd i nord korea enn i et jævla muslimskt land. Selv om jeg er mann og har bedre utgangs pungt enn kvinner der.

Kan jeg si en ting til, religøse personer som kaller ateister for rasister, sier det meg at de ikke bare har lav IQ men lav EQ. Bør jeg stå frem med fult navn og si dette?

jeg kan godt si stygge ting med fult navn om den norske kirka, hva skal de gjøre? "Når vi får tak i deg skal vi... tilgi deg". Verre med de som vil drepe folk som tegner "helten" deres. Hvordan kommer folk til og tolke at jeg mener Norge bør være et ateistiskt eller et agnostiskt land. Og ikke la folk i landet vårt drive med slike ting som relgiøse land gjør. Det er ikke fri talerett i Norge!
Andreas: Mulig jeg er treg nå???Men jeg skjønner ikke helt hva du mener i forhold til mitt blogginnlegg her???jeg har vel ikke nevnt muslimer en gang???Eller tro i det hele tatt??Når det er sagt,et er veldig flott at du uttaler deg om dine meninger, selv om jeg er helt uenig med deg akkurat her..i min verden bør det være frihet til å tro på akkurat det man vil, og respektere hverandre for det også..I min verden er det de Extreme i ALLE trosretninger, som tråkker på andre,som overgriper og dreper ....som bør stoppes.I historien har det blitt spilt like mye blod i den kristne retningen, og det bør vi aldri glemme....de aller fleste Muslimer er som alle oss andre, og de har vist akkurat det med stormøtet i Oslo..At de også er motstandere av ..vold..og Extreme.. At ikke alle er enige i meg eller deg sine uttalelser er ikke det samme som at vi ikke har talerett..Diskusjoner og uenigheter er svært viktig å ta, så lenge man klarer å holde seg til sak og ikke personanngrep, der man kaller alle de andre...for mange rare ting..utvikling er helt avhengig av forskjellige meninger..Lykke til videre du anonyme Andreas..Og takk for innspill

Skriv en ny kommentar

mennesketbaktittelen, aasekarink@gmail.com

mennesketbaktittelen, aasekarink@gmail.com

53, Ørskog

Utdannet psykiatrisk sykepleier,og jobbet i systemet i 22 år.svart belte i livets skole.Bl.mistet 6 av mine nærmeste i alderen 19-55 år.Har opplevd hjelpeapparatet både svært positivt, MEN også mange OVERGREP,pga HOLDNINGER til enkeltindivid i systemet.I bloggen deler jeg mine erfaringer på ett tema jeg brenner for .I tillegg til livets opp og nedturer,der jeg også deler egne dikt.,,for slik å tørre dele min egen vei og hva som har formet meg som mennesket bak tittelen....Jeg ønsker svært gjerne kontakt med andre også.kanskje DU???Man trenger alle gode hjelpere i systemet som man kan få, og jeg tror på ingen måte problemet har bare en årsak eller bare en løsning.heller som jeg også vil blogge om, samfunn og historie...Men jeg opplever,at det mangler en viktig brikke i skolene som utdanner hjelpere også.JEG mener mennesket bak tittelen er den viktigste ressursen i hjelpeapparatet. , og det mennesket trenger også vedlikehold..Men jeg har opplevd at det er like stor forskjell på holdninger på ansatte i det offentlige som på øvrige mennesker i samfunnet vårt, og får man da stor makt i forbindelse med utdannelsen, fordi man ikke snakker om eller lærer om det..kan dette føre til overgrep overfor de man skal hjelpe..Dette får man ikke lære noe om på skolene,og da heller ikke konsekvensene..som i min verden kan bli dødlige.Det er svært vanskelig å gjøre noe med det man ikke ser..Jeg baserer bloggen på EGEN ERFARING...Derfor vil jeg også gjerne ha kontakt med POLITIKERE, Du finner meg også på mail adressen min..aasekarink@gmail.com og jeg blir svært glad for tilbakemeldinger..både positiv og negativ.Har en drøm om å holde foredrag der ute...både på engelsk og Norsk, så ikke vær redd for å kontakte meg??? Jeg har i årenes løp kontaktet 2 helse og omsorgs ministrer , alle høyskoler og universiteter i landet vårt, uten å få innpass til å holde foredrag om emnet...holdninger, sårbarhet blant ansatte og de store konsekv ensene det kan få for de som skal hjelpes.Dette tolker jeg som ett tegn på at temaet er svært så tabubelakt???jeg hold på å gi opp mange ganger også, men så visket noen i øret mitt...Blogg....Derfor bruker jeg blogg for å kanskje nå ut, og mine egne personlige erfaringer for å underbygge disse påstandene ...Jeg har en drøm--om obligatorisk selvutvikling i alle skoler som utdanner mennesker som på en eller annen måte yter tjenester eller gir behandling , omsorg til andre mennesker...Jeg har en drøm opm at alle slike steder får evaluerings skjemaer som skal brukes aktiv til forbedring av tjenesten..Jeg har en drøm om at flest mulig kommer på "rett" hylle , yrkesmessig sett da jeg mener alle mennesker har svært viktige evner..Og om man da kommer på "feil" hylle blir det ikke bra verken for den enkelte ansatte, eller de man skal yte hjelp til.Jeg har en drøm om at nedbemanningene de forskjellige stedene i systemet skal stoppe..Overgrepene bare her har store konsekvenser for brukerene ..Jeg har en drøm om at verdien av ett menneske ikke bare skal måles i kroner og ører, men jeg tror virkelig sterk på at de tingene jeg deler av visjoner til syvende og sist er mye billigere også i kroner for samfunnet...Jeg har en drøm....

Kategorier

Arkiv

hits